måndag 1 december 2008

Grön-tröja-dagen

Idag är det ju två dagar på samma dag, för bövelen. Både grön-tröja-dagen och världsaidsdagen. Grön tröja och rött band. Dåligt planerat med tanke på att grönt och rött passar lindrigt bra ihop, visserligen beroende på val av nyanser, men det finns goda möjligheter att det kan sluta katastrofalt illa. Rött och grönt är komplementfärger och om man blandar dem som vattenfärger så bildar de en slags brun sörja, blandar man dem inom politik blir det ofta ganska lyckat, men som färgkombination betraktat är det faktiskt ingen höjdare. Hur som helst så hittade jag ingen grön tröja hemma, och om tanken med gröna tröjan är "green shirt for climate" så verkar det väl vara en relativt dålig idé att köpa en grön tröja enbart för detta ändamål. Jag hittade en annan lämplig tröja, långt ner i t-shirtlådan:

2 kommentarer:

  1. Haha, åh. Du är sådär härligt finurlig! Tack så mycket åter igen för fina ord, du är en sockerbit. På tal om rött och grönt, är inte det en vanlig kombination på jul? Grön gran, röda kulor. Vår julgransfot är grön och röd. :D

    SvaraRadera
  2. Visst är det så, och jag har alltid tyckt att det är konstigt att man kombinerar färger som inte passar ihop. Men fokus ska väl under julen ligga på gemenskapen och inte på dekorationerna, det är kanske så det är tänkt.

    Och tack för magvärmarberömet :)

    SvaraRadera